top of page

FOTORESOR TILL NATUR OCH KULTUR

"Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was erzählen". Når någon gör en resa har han något att berätta.

Ovanstående är ett ordspråk som jag kommer ihåg stod att läsa i någon av mina tyskaböcker i gymnasiet. Nog är det en anledning till att vi vill röra på oss och uppleva andra platser. Människan har alltid varit nyfiken på vad som finns på ställen vi inte besökt tidigare. Den nyfikenheten har historiskt drivit oss att lämna vårt urhem i Afrika och söka nya boplatser.

Något som driver mig när det gäller resandet är att uppleva de där speciella mötena, inte bara med naturen utan också med människorna. Hur lever de, vilka utmaningar har de i sitt vardagsliv, hur tänker de om sina liv, vilken historia har de etc? En resa blir så mycket rikare när vi lär oss förstå dem vi möter och inte bara passerar förbi för att jäkta till nästa art att rikta kameran mot. På köpet får vi med oss annorlunda bilder och berättelser som berör oss på ett djupare plan och kanske till och med ger oss nya vänner.

Numera kan du välja mellan ännu fler resor sedan vi startade Fokus fotoresor hösten 2020. Våra duktiga reseledare hjälper dig att hitta de mest intressanta motiven. Reser du med oss får du en annorlunda och unik upplevelse av platser och människor på ställen som den vanlige turisten inte hittar. Du får också möjlighet att fotografera det vilda på nära håll med våra specialanpassade fotoresor.

Läs mer om våra unika upplevelse-och fotoresor här!

bottom of page