top of page

Fiskarmöda


Klockan är 06.00. Utanför det lilla samhället San Pedro vid Stilla Havskusten i Ecuador ligger de små fiskebåtarna tätt. Just i år är inte vädret så gynnsamt, därav en något lägre aktivitet. Anledningen är att vågorna går ganska så höga och att ta sig ut med de små båtarna för en fisketur kan vara lite vanskligt. Normalt fiskas det på natten och det är på morgonen som fångsten landas och ett moln av fregattfåglar och måsar får sin del av det som havet hade att erbjuda.

Denna morgon är det bara en båt som kom iland med en fångst som fregattfåglarna bryr sig om. Desto fler båtar trotsar de höga vågorna och ger sig ut för att prova fiskelyckan.

Några traktorer är fullt sysselsatta med att hjälpa båtarna de första meterna över sandstranden och ner i vattnet. Tidigare stormar har gjort att det varit tryggast att dra upp båtarna en bra bit från vågorna.

Någon liten fångst har det ändå blivit och måsar och fregattfåglar slås om resterna av de rensade fiskarna. Det är ett hårt jobb att livnära sig på vad havet ger, särskilt under tider då väder och andra omständigheter drar ner på fångsten.
69 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

De blåfotade

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page