top of page
20191002_DSK3618.jpg
20191002_DSK3619.jpg
20180508_DSK0761.jpg
20180508_DSK0763.jpg

Marerial för glädje och gemenskap

Ett omtyckt aktivitetsmaterial för vård och omsorg.

Saknar du något att vila blicken på utan att distraheras av snabba bildväxlingar och irriterande hög musik? Skulle du vilja erbjuda bilder som väcker minnen och ger goa samtal?

Materialet för glädje och gemenskap är bland annat en serie DVD:er med bildspel där olika teman ger lugn och harmoni. De innehåller bilder från den svenska naturen men också från olika områden i äldre arbetsliv som t.ex. hästkörning, malning i kvarn och gammaldags marknad.

Bilderna visas i långa sekvenser så att man hinner sjunka in i motivet och även samtala om det man ser.

Ljudet som hörs i bildspelen kommer mestadels från natur, djur och redskap, naturliga ljud som inte distraherar eller hamnar utanför sitt sammanhang och förvillar. Ibland dyker det upp en välkänd sång kring den bild som visas och enstaka gång anpassad musik.

Till varje DVD hör också ett studiehäfte med faktatext för samtalsunderlag samt tips på sinnesstimulerande aktiviteter för känsel, smak och lukt.

Vi gör också pussel med rejäla bitar i trä. Finns både som 30 bitars och 56 bitars. Kartongen innehåller också en förlaga samt inplastad information som kan användas av personalen.

Vårt populära Minnesspel innehåller bilder på svenska djur, både tama och vilda. Det finns 18 olika motiv i dubbel uppsättning att användas som memory-brickor. Det är rejäla bitar som är behandlade för att tåla tuffa tag.

Detta material är särskilt anpassat för människor inom t.ex. äldrevård och omsorg.

Detta är ett samarbete med musiker Sabina Henriksson, Musikantens förlag och Gert Olsson, Frilandsfotograf med natur som specialitet.

Materialet  går att beställa här!

bottom of page