top of page

inNature naturfotograf Gert Olsson
Välkommen in i naturen och ta del av min värld genom kameralinsen!

Rumänien
Ek, Fredville Park England
Äkta kastanj, England

Följ med på fotoupplevelser till spännande platser dit inte den vanlige turisten hittar! Möt mångfalden av både natur och människor och få unika bilder.

Välkommen att titta in på mitt fotogalleri som jag uppdaterar med ojämna mellanrum.

Att jobba i projektform kan ibland ge det fokus i fotograferandet som behövs. Mitt projekt med jätteträd är avslutat och har resulterat i en bok och en egen hemsida.

Möten med jättar - de stora träden berättar

 

Projektet och boken har syftat till att väcka intresse för de stora, gamla träden och på så sätt uppmärksamma åtgärder som behöver sättas in för att bevara dem. Det ska också ses som en dokumentation för framtiden då flera av de största träden har drabbats av olika sjukdomar och angrepp, både naturliga och relaterade till ändrade klimatförhållanden och andra miljöproblem.

Genom att i fotografisk form dokumentera hundra av de äldsta, grövsta och mest spektakulära individerna, både i Sverige och andra delar av världen och presentera dem i bokform, föreläs­ningar och utställningar, vill jag sprida kunskap om dem och dess historia. Varför fick de stå kvar? Vilka skrönor och sägner finns förknippade med de enskilda träden och de olika arterna?

Senaste blogginläggen

Mitt instagramflöde

Kontakta mig här

18682_edited.jpg
Med kompis i Ecuador
bottom of page