top of page

Två streck i räkningen


Landskapet är klätt i novembers gråa tröja som inte riktigt håller ute vätan heller. Missförstå mig rätt, jag gillar gråväder och det sparsamma ljuset som följer med i spåren av detta.

Fast nu skulle ju den gråa tröjan bytas ut mot t-shirt och mera ljus på andra sidan Atlanten i Mexiko. Vad händer då? Mitt i veckan slår det till - feber, hosta och annat otrevligt som hänger ihop med en förkylning. För det var det väl? Fram med coronatester och nej - ett streck på stickan = ingen corona. Detta upprepas två dagar i följd. Avresedagen på lördag närmar sig och jag inbillar mig att det känns lite bättre. Dagen före - ett nytt snabbtest. Lite chockad tittar jag på de två ilsket mörkröda streck som visar att testet är positivt. Bra att börja packa upp igen innan jag ens hunnit att packa ner.


Det är liksom ingen idé att grämas allt för mycket. Bara att acceptera fakta och se till så att resenärerna inte blir lidande. En del av mänsklighetens framgång bygger på att vi anpassar oss till den rådande situationen. Vi som art klarar förändringar som inte alltid våra vänner i djurvärlden kan överleva. En litet tillsynes betydelselöst ingrepp i miljön kan få förödande konsekvenser för flera arter. Där blir ett streck i räkningen tillräckligt för att minska chanserna till överlevnad. Vi kanske klarar både två och tre streck i räkningen innan det börjar bli alltför allvarligt.


Lite tankar från en flummig covid-hjärna. Jo, det går åt rätt håll också.


Önskar "mina" resenärer många fina upplevelser i Mexiko!


175 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page